2016 kunstkelder poster A4-2-yellow-bkgrndDe Atelierroute Putten 2016 heeft afgelopen weekend veel bezoekers getrokken. Het prachtige weer deed talloze mensen op de fiets stappen voor een tour langs de diverse ateliers in en rond Putten. De opening vond donderdag plaats in de Kunstkelder van het gemeentehuis van Putten, waar op dat moment ook de bijbehorende themaexpositie werd geopend. Het thema van dit jaar is ‘Zonder’. In de Kunstkelder is van alle deelnemende leden van de Atelierroute één of meer kunstwerken te zien die vallen onder dit thema.

Wilma van Voorst-Ruiter deed het openingswoord van deze bijZONDERe verzamelexpositie. Zij deed dit als vervanger van Geke Hop, die op dat moment aanwezig moest zijn bij de raadsvergadering – een verdieping hoger – en onmogelijk naar de Kunstkelder kon afdalen.

Het was spannend hoe de kunstenaars dit jaar het thema hebben opgepakt. Zijn er kale sokkels, lege doeken, geen titels? Of is er juist het onderste uit de kan gehaald om dit thema uit te werken?

Iedereen is van harte welkom om het resultaat te komen bekijken. De Atelierroute zelf vond afgelopen weekend plaats. De ateliers zijn nu niet meer open, maar de themaexpositie in het gemeentehuis is nog tot en met 2 juli 2016 te bezichtigen tijdens de gebruikelijke openingstijden van de Kunstkelder. Deze zijn op dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur en op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 12.30 uur. De Kunstkelder heeft een eigen ingang vanaf de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis (ingang aan de Brinkstraat). Mindervaliden kunnen via de hoofdingang van het gemeentehuis de Kunstkelder bereiken, behalve op zaterdag.

De beeldentuin met het thema ‘Zonder’ bij Suzanne Misset is ook tot 2 juli te bewonderen.