bruggen-bouwenDe zestiende Puttense Atelierroute zal dit jaar gehouden worden op vrijdag 31 mei, zaterdag 1 en zondag 2 juni.
Op 30 mei om 20.00 uur  is de feestelijke opening in de kunstkelder van het gemeentehuis.
Het thema van de expositie in de kunstkelder is, in navolging van ons landelijk bestuur: Bruggen Bouwen. Van alle deelnemers zullen 1 of meer werken met dit thema in de kunstkelder te zien zijn. Zo wacht de bezoeker hier een zeer gevarieerde expositie. Iedere kunstenaar gaat immers met een andere gedachtegang en met zijn eigen discipline met het thema aan de slag. Zo zullen er beelden zijn in diverse steensoorten, metaal en keramiek, maar ook schilderijen, tekeningen, etsen, foto’s en textielkunst.
Ook dit jaar zijn er nieuwe kunstenaars tot de atelierroute toegetreden. Dit is o.a. Marleen Kleiberg.
Tijdens de atelierroutedagen zullen er gastexposanten zijn bij verschillende ateliers met hun eigen werk, wat voor een grotere variatie zorgt.
De openingstijden van de ateliers op de 3 dagen zijn:
vrijdag      31 mei: 12.00 – 18.00 uur,
zaterdag    1 juni: 11.00 – 18.00 uur en
zondag      2 juni: 12.00 – 17.00 uur.
De tentoonstelling in de Kunstkelder zal gelijktijdig met de atelierroute op 31 mei en 1 juni geopend zijn en is daarna nog tot en met zaterdag 15 juni te bezichtigen op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur en woensdag- en zaterdagmorgen van 10.00 – 12.30 uur.
Er is een flyer, met informatie en route. Deze is gratis verkrijgbaar o.a. bij de VVV Putten en bij de deelnemende kunstenaars v.a half mei.