In het spoor van kunst via atelierroute

Auteur: door Wijnand Kooijmans PUTTEN | woensdag 04 juni 2008 | 05:52

Bron: Stentor
In Putten wordt van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juni voor de elfde keer de atelierroute gehouden.

Doel is om het publiek een kijkje te geven in de keuken van de 21 deelnemende kunstenaars.
Evenals bij de allereerste atelierroute is dit jaar een fietsroute uitgezet. Vanuit de kunstkelder in het gemeentehuis voert de route de deelnemers langs de ateliers.
Bij sommige ateliers zijn gastexposanten. De kunstenaars vertellen graag over hun werk en hun drijfveren maar laten ook zien hoe ze werken, waarom ze de dingen op een bepaalde manier in beeld brengen en hoe ze tot hun uiteindelijke resultaat komen.
Het thema van de elfde atelierroute is ‘Water’. Alle deelnemers hebben één of meer themawerkstukken gemaakt, die in de kunstkelder van het gemeentehuis aan het Fontanusplein worden geëxposeerd.
De atelierroute is een initiatief van Puttense kunstenaars die de kunst op deze manier laagdrempelig willen houden. Vorig jaar werd in verband met het 10-jarig bestaan een gezamenlijke manifestatie op het Marktplein gehouden. Dit jaar is weer gekozen voor de ‘gewone’ atelierroute.
De opening van de thema-expositie ‘Water’ in de kunstkelder van het gemeentehuis vindt donderdagavond om acht uur plaats. Deze expositie is te bezichtigen vrijdag van éen tot negen uur en zaterdag van elf tot vijf uur. Daarna tot en met 22 juni op dinsdag, donderdag en vrijdag van twee uur tot half vijf en woensdag en zaterdag van tien uur tot half één.
De ateliers zijn vrijdag geopend van één tot negen uur, zaterdag van elf tot vijf uur en zondag van twaalf tot vijf uur.
Deelnemende kunstenaars zijn Gert Jan van Beekhoven met pentekeningen, Marja Benschop met sierknipkunst en iconen, Alette ter Borg met handgemaakte hoeden naar eigen ontwerp, Mery Binnerts met poppen, Rinske Dietz met keramiek, schilderijen en grafiek en Gerrrit van Emous met beelden in staal en brons.
Van Wim Filius zijn schilderijen te zien, van Marjan Heijmans beelden in steen, beton/cement en van Ron Horchner beelden in steen. Annelies Jansen is met edel- smeden sieraden aan het werk, Johan Jansen toont beelden en schilderijen. Elllie Klompenhouwer exposeert sculpturen en zijdeschilderijen, Riekje Luitjes sculpturen en schilderijen. Van Jan Mastenbroek zijn muurschilderingen te zien.
Lidy van Oosterom maakt zijden beschilderde en bedrukte kleding, Mary Oskam etsen, tekeningen en schilderijen. Van Ine Pleiter zijn schilderijen in gemengde technieken te zien. Margriet Vriend toont beelden, Peter de Vries schilderijen in diverse technieken. Rients Wietsma tenslotte exposeert aquarellen.
Door de exposanten wordt hiermee een scala aan uiteenlopende vormen van beeldende kunst aangeboden aan het publiek. Bezoekers hebben alle drie de dagen gratis toegang.