Gasten Atelierroute 2021

Gasten Atelierroute 2021

Tijdens de Atelierroute zijn in enkele ateliers ook gastkunstenaars aanwezig. Zij zorgen voor nóg meer variatie in het kunstaanbod. Bij de editie 2020 kunt u de volgende gastkunstenaars aantreffen:

KERAMAUD, Maud van Meijgaard, keramiek

Al jaren deed ik af en toe wel eens iets met klei, maar de laatste paar jaar pas echt structureel. Wat minder werken (leerkracht basisschool) en een stimulerende man waren de zetjes die ik nodig had.
Het heeft me gegrepen, ik heb een oven gekocht, een fijne werkplek in huis ingericht en daar ben ik bijna dagelijks bezig.
Schalen, bakjes, bordjes beeldjes maken, en dan bakken.
Daarna het glazuren en het spelen met en ontdekken van al die prachtige kleuren, dat is het verrassende element. De oven “uitpakken” en zien wat het geworden is blijft een feestje.

Website: keramaud.nl

Maud van Meijgaard is te gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten

 

Marjan Loman-Hogendoorn, schilderijen

Als boerendochter heb ik een grote liefde meegekregen voor de agrarische sector, het platteland en de schepping. Ik schilder dan ook graag agrarische huisdieren, met name koeien, in verschillende technieken en formaten. Soms maak ik een uitstapje naar een ander onderwerp omdat mij dit fascineert of raakt. Het is voor mij een uitdaging om iets van het innerlijk van een dier weer te geven en hoop zo over te brengen dat ieder levend wezen uniek en waardevol is. Door het schilderen en alles wat daarbij hoort, voel ik mij een completer en gelukkiger mens.
Sinds 2016 heb ik een mobiel atelier “De Boeren Liefde”, waarmee ik naar plekken ga om te schilderen, kleine workshops te geven en mijn werk te tonen, en vooral mooie ontmoetingen met mensen te hebben. Met mijn mobiel atelier mag ik aanwezig zijn als gast bij deze Atelierroute.

Meer info: www.marjan-loman.nl

Marjan Loman is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

Peter Langhorst, beelden

Peter Langhorst maakt al jaren beelden van steen en werkt in het open atelier van Kreativiteitscentrum De Brink in Nijkerk. Voor in zijn tuin maakt hij voornamelijk beelden van serpentijn, een wat hardere steensoort en geschikt voor buiten. Voor beelden in huis gebruikt hij een zachtere steensoort zoals speksteen. Beide soorten beelden zijn tijdens de Atelierroute te zien.

Peter Langhorst is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

 

 

 

 

 

 

Lieke Koster, schilderijen

Met ons zelfgemaakte huisje op wielen, volgeladen met papier en verf, dwalen m´n man en ik door Europa! We proberen intentioneel te leven en zijn altijd op zoek naar inspiratie, community, nieuwe manieren van duurzaam leven en dat klein-mens-in-grootse-natuur gevoel.

Ik ben zelfstandig kunstenaar en schilder ons kostje bij elkaar van waar we dan ook geparkeerd staan. Schilderen is zo goed als een tweede taal voor me: het verbindt me met mezelf en de wereld om me heen. Iets maken van niets vind ik magisch en dat is waarschijnlijk waarom ik al van jongs af aan het liefst aan het creëren ben. Mijn werken spreken van verwondering en verbinding en geven het gevoel dat de tijd even stilstaat. Ik schilder figuratief en werk met losse toetsen olieverf of gouache, maak snelle schetsen met inkt en experimenteer soms met borduurgaren.

www.liekekoster.com en instagram.com/lieke_koster

Lieke Koster is gast bij Machalien Ringelberg, Telgterweg 24, Putten.

 

 

 

 

Wil van Bussel, glas in lood

Na het volgen van een aantal cursussen in Kunstencentrum Nijkerk werkt Wil van Bussel nu aan panelen van glas in lood. Zijn inspiratie komt onder andere van afbeeldingen van popalbums. Ook de vloeiende lijnen van de Art Nouveau inspireren hem. Weinig lijnen zijn dus recht in zijn werkstukken.

Een terugkerend item is ‘diamant’-glas. Dit is subtiel verwerkt in bijna al de werkstukken. Diamonds are forever. Net zoals de afgebeelde personen en de afbeeldingen afkomstig van hen. De personen, vaak popartiesten, worden nog steeds beluisterd en worden nooit vergeten. Het licht dat door het glas valt, laat ze voor altijd schitteren.

Het atelier van Wil van Bussel bevindt zich in de school Veenhuizerveld, Veenhuizerveldweg 30, Putten.

Meer informatie: tel. 0630957763, facebookpagina van Wil

 

 

Edwin Langendoen, natuur- en vogelfotografie

Mijn naam is Edwin Langendoen en ik ben van het prachtige bouwjaar 1973. Al vanaf mijn kindertijd heb ik bewondering voor de natuur en met name vogels. Nadat we als gezin verhuisd zijn naar Putten, werd ik steeds meer aangetrokken tot de vele soorten vogels die het bos rijk is. Via Putten mocht ik een aantal jaren wonen in de mooie stad Alkmaar. Vandaaruit werd het ‘vogelen’ gecombineerd met fotografie. Allereerst was de fotografie alleen bedoeld voor de waarneming, maar al snel ging dat over in vogelfotografie.

Nadat we weer waren teruggekeerd naar Putten, ben ik de vogelfotografie gaan combineren met natuurfotografie.
Bijna wekelijks probeer ik op pad te gaan om vogels te fotograferen. Het is een boeiende hobby, aangezien er verschillende aspecten een rol spelen bij het fotograferen van vogels. Een van de vereisten is dat je geduld moet hebben. Vogels zitten nooit stil en ze bewegen ook nog eens veel. Daarnaast geniet ik ook van de vogels om me heen en is de natuurbeleving voor mij naast het fotograferen van vogels ook belangrijk.
Meestal ben ik te vinden in de Polder Arkemheen (Putten/Nijkerk). Daarnaast reis ik ook graag en vogels heb je gelukkig nog overal ter wereld. Dus dat maakt vogelfotografie voor mij een aangename en mooie hobby.

Edwin Langendoen
www.ejl73.com

Edwin Langendoen is gast bij Sylvia van Roemburg, Heischoterweg 12, Putten