Gasten Atelierroute 2019

Gasten Atelierroute 2019

Tijdens de Atelierroute zijn in enkele ateliers ook gastkunstenaars aanwezig. Zij zorgen voor nóg meer variatie in het kunstaanbod. Bij de editie 2019 kunt u de volgende gastkunstenaars aantreffen:

Bas Holzhaus, metalen objecten

Bas Holzhaus maakt ruimtelijke objecten van metalen onderdelen van machines, gereedschappen en keukengerei. Daarvoor haalt hij zelf ook apparaten uit elkaar. Dit proces van deconstructie en reconstructie resulteert in figuratieve en abstracte kunstwerken.
Bas combineert chroom, staal, koper, messing en aluminium soms met natuurlijke materialen als hout, marmer en glas. Naast vrij werk maakt hij objecten in opdracht.

Recent werkt is te zien op www.basholzhaustekst.nl/#kunst.

Bas Holzhaus is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

 

Marjan Loman-Hogendoorn, schilderijen

Als boerendochter heb ik een grote liefde meegekregen voor de agrarische sector, het platteland en de schepping. Ik schilder dan ook graag agrarische huisdieren, met name koeien, in verschillende technieken en formaten. Soms maak ik een uitstapje naar een ander onderwerp omdat mij dit fascineert of raakt. Het is voor mij een uitdaging om iets van het innerlijk van een dier weer te geven en hoop zo over te brengen dat ieder levend wezen uniek en waardevol is. Door het schilderen en alles wat daarbij hoort, voel ik mij een completer en gelukkiger mens.
Sinds 2016 heb ik een mobiel atelier “De Boeren Liefde”, waarmee ik naar plekken ga om te schilderen, kleine workshops te geven en mijn werk te tonen, en vooral mooie ontmoetingen met mensen te hebben. Met mijn mobiel atelier mag ik aanwezig zijn als gast bij deze Atelierroute.
Meer info: www.marjan-loman.nl
Marjan Loman is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

Jacqueline Snoek, beelden, objecten

Jacqueline maakt werkt binnen verschillende disciplines: beeldhouwen, objecten, schilderijen en etsen. Zij werkt intuïtief qua thema en materiaalgebruik en wordt sterk geïnspireerd door de natuur, emotionele beleving of een combinatie van beide. Het is voor haar een manier om zichzelf te uiten, maar kan ook herkenning geven voor anderen.
Materialen voor beelden en objecten die zij gebruikt zijn steen, metaal, textiel, textielverharder, klei en veel materiaal dat zij vindt in de natuur zoals (drijf)hout. In ieder materiaal ziet zij een betekenis en een uitdaging. Voor haar schilderijen gebruikt ze acrylverf en acrylinkt. Verder experimenteert ze met nieuwe technieken en materialen die op haar pad komen.
Naast haar kunstenaarschap is Jacqueline creatief coach en geeft zij creatieve workshops.

Recent werk is te zien op haar website: www.jacquelinesnoek.nl#kunst.

Jacqueline is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

 

 

Gerard van de Kamp, schilderijen

Mijn naam is Gerard van de Kamp, getrouwd en vader van twee kinderen. Woonachtig in Putten. Mijn eerste hobby is en zal wel altijd voetballen blijven. Maar sinds een aantal jaren heb ik een tweede hobby gevonden: schilderen met acrylverf. Op mijn vijftigste ben ik begonnen met schilderen en ben toen op advies van mijn vrouw ook cursussen gaan volgen. Na de basis geleerd te hebben, ben ik mij nu verder aan het ontwikkelen en beleef ik heel veel plezier aan het schilderen. Uit mijn schilderijen kun je nu goed mijn ontwikkeling halen. Heel langzaam groei ik naar een eigen stijl. Ik schilder graag herkenbare onderwerpen, waarbij kleuren, schaduw en diepte extra aandacht krijgen.

Meer info: www.vdkamp-putten.nl.

Gerard van de Kamp is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

 

 

 

Teuni Vijge, schilderijen

Mijn naam is Teuni Vijge. Ik ben twee jaar geleden begonnen met schilderen. Ik heb daar heel veel plezier in en het geeft mij ontspanning.
De vormen van vrouwen intrigeren mij het meest. Ik schilder surrealistisch; met net even andere verhoudingen en zonder ogen, monden en handen probeer ik toch een volledig beeld neer te zetten. Het gaat vaak ook om de sfeer die een schilderij uitstraalt.

Teuni Vijge is gast bij Dirk van Barneveld, Harderwijkerstraat 25, Putten.

 

 

 

 

 

Richarda van Laar, gemengde techniek 

Mijn naam is Richarda van Laar. Mijn werk ontstaat intuïtief; het is dus altijd een verrassing voor me wat het wordt.
Ik gebruik acrylverf op papier, doek, MDF of aluminiumfolie. Dit combineer ik met onder andere rijstpapier, zaagsel, aluminiumkrullen, zand, steentjes of mica flake.
Momenteel experimenteer ik met fijne lapjes stof.
Deze materialen geven nog meer diepte en verrassende effecten.
Zo nu en dan maak ik een leporello (harmonica schilderijtje).

www.richarda.nl

Richarda is gast bij Madelon Weinberger in School Veenhuizerveld.

 

 

 

Jacomien Souverijn, schilderijen, aquarel

“Moeder aarde vraagt geen offers. Wél waardering en dankbaarheid”
Ricca, Catharinaweb
Met bomen als centraal thema toon ik concrete beelden zonder een expliciete, opgelegde boodschap. Vorm, lijn en een subtiel kleurgebruik geven richting aan het “lezen” van het verhaal.

Meer info: actueel werk op mijn Facebook-pagina Jacomien Souverijn.
Ouder werk: www.souverijn.nl.

Jacomien is gast bij Wim Filius en Riekje Luitjes in school Veenhuizerveld.

 

 

 

 

Gesina Bakker, schilderijen

Mijn naam is Gesina Geertruida Bakker, geboren op 03-01-1948 in Zuidwolden (Dr.) en nu woonachtig in Putten.
20 jaar geleden ben ik begonnen met schilderen. Ik ben autodidact, heb drie jaar les gehad in ’t Klooster in Harderwijk en de laatste vier jaar op de Vrije Academie in Nunspeet.
Een stukje geschiedenis wat schilderen voor mij betekent. Eigenlijk heeft ieder schilderij een eigen verhaal. Ik moet scheppend bezig zijn. Maar één ding hebben ze gemeen:

Ik ben de schilder, kleur is mijn taal, het penseel is mijn stem, het voltooide schilderij is mijn getuigenis.

Meer info: ateljeegesien.blogspot.com.

Gesina is gast in School Veenhuizerveld.

 

 

 

Rinske Dietz, papierkunst

Na 35 jaar te hebben gewerkt met klei en daarnaast te hebben geschilderd, heeft Rinske sinds enkele jaren zich verdiept in het werken met papier. Op deze atelierroute toont ze recente abstracte acrylschilderijen en objecten van papier.

Voor meer info: famdietz.home.xs4all.nl.

email: famdietz@xs4all.nl.

Rinske is gast in School Veenhuizerveld.

 

 

 

 

Herman Posthouwer, aquarel, acryl

Herman Posthouwer begon als medewerker van een groot bouwbedrijf in 1996 met aquarelleren. Gedurende zijn ontwikkeling ging hij meer andere materialen zoals acrylverf gebruiken. Zo heeft Herman gedurende meer dan 20 jaar een aanzienlijk oeuvre aan schilderijen gemaakt, welke hij nu voor de eerste keer aan het grote publiek exposeert.

 

Herman is gast bij Marjan Heijmans.

 

 

 

 

 

Paul Bernhard, fotografie & poëzie

Een vervreemdend beeld, dat tegen het abstracte aan ligt, maar dat nét niet is,
dat is misschien de beste typering van het werk van Paul Bernhard, autodidact.
Of soms: niet alledaagse en soms bijna onherkenbare verbanden tussen beeld en
taal.
Wat betreft zijn fotowerk: het zijn altijd foto’s die NIET (of bij zeer hoge uitzondering) door middel van fotobewerkingsprogramma’s gemanipuleerd of tot stand gekomen zijn. De gedichten zijn (uiteraard) van hem zelf.

 

Paul is gast bij Marjan Heijmans.

 

 

 

Johan Jansen, schilderijen

Johan Jansen heeft een voorkeur voor het schilderen met olieverf. De eerste opzet meestal in acryl om daarna met olieverf verder te gaan. Hij abstraheert en speelt soms op een wat surrealistische manier met aanvankelijk figuratief opgezette schilderingen.

 

Johan is gast bij Marjan Heijmans.

 

 

 

 

 

Karin van Peski, tekeningen

Tijdens een schilderles ontdekte Karin van Peski naar aanleiding van een speciale opdracht het werken met grafiet. Tot die tijd was zij bezig geweest met olieverf, maar al gauw bleek dat zij meer gevoel kon leggen in haar tekeningen. Vooral details en uitvergrotingen zijn voor haar een dierbaar onderwerp. Karin exposeert regelmatig, met als hoogtepunt haar deelname met een aantal werken tijdens een groepsexpositie in New York.

 

Karin is gast bij Marjan Heijmans.

 

 

 

 

Ina Beerents (Amsterdam, 1949), beeldhouwen, schilderen en teksten

Mijn achtergrond: kleuteronderwijs, basisonderwijs, remedial teaching, eigen praktijk en opleidingscentrum voor persoonlijke ontwikkeling, welbevinden en balans tussen diverse niveaus van functioneren, waarbij ik regelmatig onder meer mijn schilderijen, ook wel “heelbeelden” met teksten, kan aanwenden.
Als jong kind kon ik helemaal wegdromen in tekenen en schilderen; het werd mijn passie. De beelden kwamen van binnenuit naar buiten, zoals nog steeds vaak het geval is. Ruim tien jaar geleden kwam schilderen opnieuw op mijn pad en belandde ik mede daardoor weer in een levensfase met eigen diepere afstemming op mijn innerlijke wereld, mijn innerlijke bron en op het leven.
De laatste jaren is daar beeldhouwen bijgekomen.

Voor nadere informatie en/of contact: Ina Beerents, telefoon: 0341-423396

Ina is gast bij Carla te Kloese, Gervenseweg 23, Putten

 

 

 

Marianne Buitelaar, oliepastelkrijt

De magie van de kleuren in de wereld om ons heen, zijn een voortdurende inspiratiebron voor mij.
Vaak bepaalt het wezen van de kleur of ik abstract of figuratief werk. De werken zijn gemaakt met oliepastelkrijt; dit wordt op doek of papier opgelost/vermengd met een etherische olie.
Soms combineer ik m’n schilderijen met beeldhouwwerk.

 

Marianne is gast bij Carla te Kloese, Gervenseweg 23, Putten