Tijdens de Atelierroute bieden sommige kunstenaars in hun atelier plaats aan één of meer  gastkunstenaars. Zij zorgen voor nóg meer variatie in het kunstaanbod. Bij de editie 2024 zijn de volgende gastkunstenaars aanwezig:

Aalt Posthouwer, schilderijen

“De verfkist en ezel van m’n moeder, die wilde ik graag hebben”
Mijn naam is Aalt Posthouwer. Onze familie bedrijft al generaties lang de veehandel en bracht mij de liefde voor dieren bij.
Het is altijd mijn wens geweest om, als mijn leven in een rustiger vaarwater kwam, dieren te gaan schilderen. Mijn moeder was mijn inspiratiebron; zij begon toen ze dik 50 jaar was met schilderen en ze genoot daar erg van. Tot ze, rond de 90 jaar, het vermogen niet meer had om te schilderen.
Ze overleed twee jaar geleden en mijn wens was altijd om zelf met schilderen te beginnen als ik haar ezel en verfspullen had geërfd en dat was toen dus pas.  Moeder schilderde met olieverf en daar zat de kist vol mee, dus die keuze voor olieverf was een natuurlijke keuze.
Eind 2022 heb ik Marjan Loman gebeld, zag daar prachtige dierschilderingen van, of ik proeflessen kon krijgen om te zien óf het ook wat voor mij was. Mijn eerste schilderij was van onze Walliser Schwarznase schapenram en dat lukte boven verwachting met behulp van Marjan.
Nu zit ik 1,5 jaar op cursus en beleef veel plezier aan het schilderen met olieverf en heb diverse dieren geschilderd. Het ruwere werk lukt al leuk, maar bij het afschilderen heb ik nog steeds de technieken en hulp van Marjan nodig en dat zal wel zo blijven.
Al met al, als schilderen je leuk lijkt, kun je technieken aanleren om leuke verrassende werkjes te maken. De spanning die je voelt tijdens het schilderen, of het wel of niet gaat lukken op je doek, dat is wat je concentratie vraagt en je los maakt van andere zaken in je hoofd.
Het leek mij leuk om te laten zien, wat je met wat begeleiding, zelf in korte tijd kunt verwezenlijken, vandaar dat het mij leuk leek om mee te doen met de atelierroute.

Aalt Posthouwer is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3 in Putten.

Dorine van Ravensberg, stenen beelden en emaille

Mijn naam is Dorine van Ravensberg. Ik hak graag beelden uit allerlei soorten steen, lekker buiten fysiek hard werken. Daarnaast houd ik ook van het zeer precieze werk dat nodig is bij het emailleren. Emaille is glas dat op een koperen of stalen ondergrond bij een temperatuur van 750-950 graden Celsius wordt gebrand. Een combinatie van emaille en steen in één beeld vind ik ook erg uitdagend.

Jaarlijks exposeer ik op geschikte locaties met andere leden van de Vereniging van Nederlandse Emailleurs (VNE, zie emailleren.net).

Voor meer informatie zie mijn website www.dorinevanravensberg.nl.

Dit jaar ben ik uitgenodigd door Henriëtte Houtsma om op haar locatie mee te doen aan de Atelierroute Putten. Dat is aan de Weverstraat 7, Putten.

.

Margje Calis, bronzen beelden

“Mijn bronzen beelden ontstaan vanuit persoonlijke onderwerpen.”

Tijdens het middelbaar en hoger beroepsonderwijs was er veel ruimte voor de creatieve vakken. Door een opdracht voor één van de creatieve vakken heb ik ervaring opgedaan in het maken van beelden uit harde was. De PABO en de beroepskeuze daarna heeft het beeldhouwen doen verstillen.

Nu, 23 jaar later, is er innerlijke behoefte om mijn creativiteit weer ruimte te geven. Werken aan mijn beelden geeft rust, ontspanning en ook uitdaging. Zoekend naar de juiste lijnen, vormen, spanning en uitstraling.

Website: www.sculpturebymargje.com

Margje Calis, Volenbekerweg 16, Putten

Tijdens de Atelierroute ben ik gast bij Henriëtte Houtsma, Weverstraat 7 te Putten.

Anke Donkervoort, schilderijen

Mijn naam is Anke Donkervoort, vijftien jaar geleden ben ik gaan schilderen, eerst abstract en vervolgens realistisch, wat me beter blijkt te liggen. Het is heerlijk om rustig en zorgvuldig een afbeelding te maken van de werkelijkheid. Het liefst van de “net niet” werkelijkheid.

Ik ben door Henriette Houtsma  uitgenodigd wat van mijn werk te laten zien tijdens deze Atelierroute. Dat doe ik met plezier.

Locatie: Weverstraat 7 te Putten

Jelmer van Emous, schilderijen

Door een jeugd omringd met kunst ben ik aan het tekenen geslagen en zo recentelijk van houtskool, via pastel en waterverf, bij acrylverf en olieverf terechtgekomen.
Schilderen is naar mijn mening per definitie een proces van abstraheren (een schilderij is nooit het ‘ding’ zelf), dus ben ik geïnteresseerd in het figuratieve, van het impressionisme tot het expressionisme en alles daartussen. Voor mij is het dus een kwestie van observatie en interpretatie van onze gedeelde leefwereld; een dialoog, geen monoloog. Hieruit vloeit mijns inziens dus een zekere verbintenis met de wereld, waar ik iets van hoop over te brengen. Het licht staat centraal, aangezien het licht vormen en kleuren kenbaar maken aan het oog. In de uitwerking hiervan hoeft de schilderwijze niet onzichtbaar te blijven. Meer dan alleen kijken naar het nu, kijk ik ook graag naar hoe andere grote schilders keken. Ik voel me dan ook bijna verplicht me te verdiepen in hoe ‘voorgangers’ hun werelden representeerden.

Jelmer van Emous is te gast bij Gerrit van Emous, Goorsteeg 23, Putten.
Dit atelier is op zondag gesloten.

Corrie Schuilenburg-Bos, keramiek

Het werk van Corrie herken je aan aardse tinten, organische vormen, zachte rondingen. De schoonheid van de natuur is altijd weer een bron van inspiratie. Het werk ademt geborgenheid en verwachting uit.

Corrie heeft haar atelier in de voormalige basisschool Veenhuizerveld. Zij is op zondag niet aanwezig.

Roel van Aller, ‘Natuurlijk’ hout kunstenaar

Roel van Aller is tijdens de Atelierroute 2024 te gast bij Els Schipper, Nieuwe Laaklaan 12 te Putten.