Rosalien van den Hoek

Rosalien van den Hoek

Ik ben Rosalien van den Hoek en ben geboren (1985) en getogen in Putten. Al van kinds af aan word ik blij van tekenen en zelf dingen maken. Ik heb vroeger op tekenles gezeten en mijn favorieten vakken op school waren tekenen, techniek en dans.
Rond de pubertijd is dat een beetje verwaterd, maar toen ik op mezelf ging wonen, kwam die passie om zelf dingen te maken weer naar boven. Dat uitte zich in oude meubels opknappen en mijn huis inrichten met spullen die ik vond op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Daar kan ik nog steeds erg van genieten: oude en weggegeven spullen een nieuw leven geven.

Ongeveer vier jaar geleden ben ik begonnen met het voorbereidend jaar aan de Vrije Academie in Nunspeet. Na dat jaar heb ik gekozen om academisch teken & schilderles te gaan volgen van Serob Darbinian en ik zit nu in mijn derde jaar.
Na mijn eerste schilderjaar heb ik een aanmoedigingsprijs gewonnen voor aanstormend talent en het afgelopen jaar had ik meegedaan met een kunstproject van de academie, waar ik één van de zes genomineerden was. Ik ben uiteindelijk vierde geworden.
Naast het schilderen zijn er nog heel veel andere dingen waar ik enthousiast van word en mijn creativiteit in kwijt kan: grimeren, kinderen schminken, fotograferen, handletteren, mozaïeken, tekenen, muurschilderingen maken en nog veel meer.
Ik werk met veel verschillende materialen, onder andere met ecoline, hout, steen, papier, verf, pen en potlood.
Ik hou van dingen uitproberen, experimenten, kijken en ervaren!