Bertine van Dompseler

mei 9, 2022

Mijn inspiratie haal ik uit de pracht van de schepping. Ik kom tot rust tijdens het lopen in de natuur. En iets van deze verstilling probeer ik te laten zien in m’n schilderijen.

De onderwerpen die ik schilder zijn heel divers: landschappen, stillevens, maar ook mensfiguren.

Ik gebruik voornamelijk acrylverf en soms ook olieverf.

 

Sylvia van Roemburg

okt 12, 2019

De fascinatie ligt in de mens, zijn ontwikkeling(en), verhalen, emoties, in de ruimte waarin hij leeft of alleen die ruimte waarin hij leeft.
Ik wil eigenlijk zo dicht mogelijk bij de kern van die persoon komen. Zonder façade, een moment vastleggen, atmosferisch werken.
Deze onderwerpen blijven terugkomen al sinds ik schilder.
In 1996 ben ik begonnen met tekenen en schilderen in Amersfoort. Daarna heb ik mij achtereenvolgens bij verschillende schildergroepen aangesloten in Ermelo en om ook de 3D-kant te leren, heb ik beeldhouwen bij ’t Klooster in Harderwijk gedaan. Momenteel schilder ik alweer een aantal jaren aan de Vrije Academie in Nunspeet. Op dit moment ben ik met name met olieverf aan het werk, maar het kan ook zomaar bijvoorbeeld inkt of houtskool zijn. De drager is meestal doek, maar ook wel eens hout of karton.

Marjan Loman-Hogendoorn

mrt 19, 2018
Als boerendochter heb ik een grote liefde meegekregen voor de agrarische sector, het platteland en de schepping.
Ik schilder dan ook graag agrarische huisdieren, met name koeien, in verschillende technieken en formaten. Soms maak ik een uitstapje naar een ander onderwerp omdat mij dit fascineert of raakt.
Het is voor mij een uitdaging om iets van het innerlijk van een dier weer te geven en hoop zo over te brengen dat ieder levend wezen uniek en waardevol is.
Door het schilderen en alles wat daarbij hoort, voel ik mij een completer en gelukkiger mens.

Sinds 2016 heb ik een mobiel atelier “De Boeren Liefde”, waarmee ik naar plekken ga om te schilderen, kleine workshops te geven en mijn werk te tonen, en vooral mooie ontmoetingen met mensen te hebben.

Met mijn mobiel atelier ben ik tijdens de Atelierroute aanwezig aan de Beekweg 3.

www.marjan-loman.nl

Machalien Ringelberg

mrt 15, 2018

Mijn manier van werken is het afgelopen jaar verder veranderd. Het realisme en impressionisme heb ik achter me gelaten en ik ben in het thema ‘hazen’ gedoken. Die teken en schilder ik op een expressionistische manier. Dat houdt in dat ik vooral probeer om het karakter van de haas te vangen. De haas inspireert mensen al eeuwen. Hij duikt vaak op in mythische vertellingen, spreekwoorden en gezegden. Zijn enorme snelheid, zijn ruige manier van leven en zijn stoere en tegelijk kwetsbare uiterlijk hebben mensen overal ter wereld geïnspireerd. Mij houdt de haas ook al jaren bezig. Eerder maakte ik al hazen van keramiek en nu zijn ze dan ook in mijn schilderijen en tekeningen opgedoken.

 

Website: atelierringelberg.nl

E-mail: mringelberg@gmail.com

 

Madelon Weinberger

feb 25, 2018

Madelon laat zich leiden door de stroom van het leven en haar innerlijk.
Van daaruit ontstaan de kunstwerken.
Zij schildert met acryl, acryl met daarin kristallen, aboriginal art, aquarel, tekenen met kleurpotlood of houtskool / pastel.
Figuratief en intuïtief wisselen elkaar af. Deze wisseling zorgt voor een diversiteit van haar kunstwerken.

Jolette van Eijden

jan 20, 2015

Goh, ik wou dat ík dat kon…, verzuchtte Jolette telkens als ze weer eens een prachtige tekening of indrukwekkend schilderij van een ander zag. Tot ze zich op een goede dag in 2004 afvroeg: Maar wie zegt dat ik dat niet kan?

Jolette kocht daarom aquarelpapier, penselen en verf en gaf zich op voor een cursus om haar talenten te ontdekken. Ze stond verbaasd van wat er uit haar handen kwam en kreeg steeds meer plezier in aquarelleren. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en laten haar schilderijen duidelijk zien waar haar interesse naar uitgaat: de natuur en het boerenleven zijn regelmatig terugkerende onderwerpen. Bovendien heeft ze een lichte voorkeur voor schilderen in sepia. Met veel enthousiasme schildert ze nu vooral (boerderij)dieren.

Voorbeelden zijn te zien op:

www.geen-punt.nl/puntje-apart/

Mary Oskam-Plantenga

nov 22, 2012

Vanwege mijn voorliefde voor tekenen heb ik aan de ABK in Arnhem Modetekenen en Modevormgeving gedaan. Later kwam ik via de Vrije Akademie in Nunspeet met de grafiek in aanraking en daarna bij ’t Klooster in Harderwijk met het portretschilderen met olieverf. Het is moeilijk om maar met één discipline bezig te zijn!  Inspiratie voor de etsen en schilderijen haal ik uit mijn directe omgeving in het buitengebied van Putten. Vooral landbouwhuisdieren en oude gebouwen zijn gewillige onderwerpen. Fijn is het maken van portretten. Dit is geen gemakkelijk werk, maar geeft wederzijds veel voldoening. Soms maak ik portretten van overleden dierbaren. Dat is eigenlijk het mooiste wat er is. In mijn atelier aan de Telgterweg geef ik ook workshops naar wens.

www.ateliermary.nl

email: maryplantenga@gmail.com

(Mary doet in 2021 niet mee met de Atelierroute)

Riekje Luitjes

nov 22, 2012

Er openbaart zich in onze tijd een enorme ruimte van kennis op veel terreinen. Wij leven in een tijd waar grenzen wegvallen. Die onbegrensdheid is duizelingwekkend. Hoe reageren we  daarop ? Alles kan. Werelden lopen door elkaar heen. Je reflecteert, krijgt nieuwe impulsen, drang tot experimenteren. Je wilt buiten vaste kaders denken, onvoorspelbare wegen betreden, spelen,  ideeën onderzoeken.  Dit is de ruimte waarin ik mij begeef.

www.riekjeluitjes.nl

Email: riekjeluitjes@hotmail.com

Wim Filius

nov 22, 2012

Ruimte en licht.

Mijn schilderijen gaan over ruimte en licht. Dat is zo gegroeid door belangstelling voor sterrenkunde en kosmologie. Mijn exacte achtergrond heeft een rol gespeeld in de ontwikkeling van mijn schilderijen. Met name de wetenschap dat licht is opgebouwd uit kleuren met verschillende frequentie is terug te vinden in de opbouw van veel werk. De uitdaging is het componeren met kleuren, om te spelen met de spanning tussen wetmatigheid en vrijheid. Niet het uitbeelden van een in de natuur aanwezige werkelijkheid of achterliggende wetmatigheid is het doel, maar het toevoegen van iets nieuws.

www.wimfilius.nl

Marijke Sondorp

nov 22, 2012

Dikke en dunne lijnen, stippen en streepjes, ze zorgen samen voor wonderlijke tekeningen. Marijke Sondorp werkt met veel fantasie. Soms start zij haar werk vanuit de realiteit, maar al werkende gebeuren er allerlei dingen, waardoor het oorspronkelijke beeld ver te zoeken is. Zij vindt het belangrijk dat de kijker in haar werk kan wegdromen, zijn eigen verhaal kan maken.  De vraag ‘Wat bedoelt de kunstenaar?’ vindt zij er niet toe doen.

Website