Gasten Atelierroute 2024

feb 26, 2020

Tijdens de Atelierroute bieden sommige kunstenaars in hun atelier plaats aan één of meer  gastkunstenaars. Zij zorgen voor nóg meer variatie in het kunstaanbod. Bij de editie 2024 zijn de volgende gastkunstenaars aanwezig:

 

Dorine van Ravensberg, steen en emaille

Mijn naam is Dorine van Ravensberg. Ik hak graag beelden uit allerlei soorten steen, lekker buiten fysiek hard werken. Daarnaast houd ik ook van het zeer precieze werk dat nodig is bij het emailleren. Emaille is glas dat op een koperen of stalen ondergrond bij een temperatuur van 750-950 graden Celsius wordt gebrand. Een combinatie van emaille en steen in één beeld vind ik ook erg uitdagend.

Ik exposeer jaarlijks op geschikte locaties met andere leden van de Vereniging van Nederlandse Emailleurs (VNE, zie emailleren.net). Dit jaar ben ik uitgenodigd door Henriëtte Houtsma om op haar locatie mee te doen aan de Atelierroute Putten.

Ik ben gast bij Henriëtte Houtsma-van Donkersgoed, Weverstraat 7, Putten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Margje Calis, bronzen beelden

“Mijn bronzen beelden ontstaan vanuit persoonlijke onderwerpen.”

Tijdens het middelbaar en hoger beroepsonderwijs was er veel ruimte voor de creatieve vakken. Door een opdracht voor één van de creatieve vakken heb ik ervaring opgedaan in het maken van beelden uit harde was. De PABO en de beroepskeuze daarna heeft het beeldhouwen doen verstillen.

Nu, 23 jaar later,  is er innerlijke behoefte om mijn creativiteit weer ruimte te geven. Werken aan mijn beelden geeft rust, ontspanning en ook uitdaging. Zoekend naar de juiste lijnen, vormen, spanning en uitstraling.

Website: www.sculpturebymargje.com

Margje Calis, Volenbekerweg 16, Putten

 

Tijdens de aterlierroute ben ik gast bij Henriëtte Houtsma, Weverstraat 7 te Putten

 

 

 

 

 

 

Jetty Grift, schilderijen

Mijn naam is Jetty Grift en ik ben met een cursus schilderen begonnen in 2019. Door het werken met verschillende materialen en het maken van vormen ging ik de kunst ervan inzien.

Het maken en schilderen van collages en het schilderen van landschappen en abstracte kunst past mij en geeft mij een goed gevoel.

Tijdens de Atelierroute is mijn werk te bekijken aan de Schovenhorsterveldweg 3 in Putten.

 

 

 

Jelmer van Emous, schilderijen, tekeningen

Door een jeugd omringd met kunst ben ik aan het tekenen geslagen en zo recentelijk van houtskool, via pastel en waterverf, bij acrylverf en olieverf terechtgekomen.
Schilderen is naar mijn mening per definitie een proces van abstraheren (een schilderij is nooit het ‘ding’ zelf), dus ben ik geïnteresseerd in het figuratieve, van het impressionisme tot het expressionisme en alles daartussen. Voor mij is het dus een kwestie van observatie en interpretatie van onze gedeelde leefwereld; een dialoog, geen monoloog. Hieruit vloeit mijns inziens dus een zekere verbintenis met de wereld, waar ik iets van hoop over te brengen. Het licht staat centraal, aangezien het licht vormen en kleuren kenbaar maken aan het oog. In de uitwerking hiervan hoeft de schilderwijze niet onzichtbaar te blijven. Meer dan alleen kijken naar het nu, kijk ik ook graag naar hoe andere grote schilders keken. Ik voel me dan ook bijna verplicht me te verdiepen in hoe ‘voorgangers’ hun werelden representeerden.

Jelmer van Emous is te gast bij Gerrit van Emous, Goorsteeg 23, Putten.
Dit atelier is op zondag gesloten.

 

 

 

Carla te Kloese

dec 29, 2018

Mijn naam is Carla te Kloese-van Oevelen. Sinds 2015 woon ik in Putten. Ruim tien jaar geleden ben ik begonnen met beeldhouwen. Ik kan wel zeggen dat ik hiermee een heel leuke hobby heb gevonden. Van verschillende soorten steen een mooi beeld maken, vind ik een spannende uitdaging. In de zomer van 2018 heb ik een halfjaar in de theetuin van ’t Veenhuusje mogen exposeren. Dat was een geweldige ervaring. Daar heb ik ook veel beelden (groot en klein) mogen verkopen. Ik werk wekelijks bij Henk Pothoven in Nijkerk. Nu ben ik opgenomen bij de Atelierroute Putten en ga ik dit ervaren.

Met vriendelijke groet,

Carla te Kloese-van Oevelen

Gerrit van Emous

nov 20, 2012

Gerrit (1959) is geboren en getogen op een boerderij in het Veluwse dorp Putten. Als kind heeft Gerrit veel getekend, geïnspireerd door al hetgeen hij zag in de natuur rondom de boerderij. Na een aantal jaren scholing op de Vrije Academie in Nunspeet ging Gerrit beelden maken. Met name in brons en staal.

Vanuit het perspectief ‘less is more’ probeert Gerrit de essentie vast te leggen in zijn stalen beelden. Een paar lijnen zijn vaak voldoende om het karakter in een bepaald beeld te vangen. Eén van zijn grote inspiratiebronnen is de sport. En dan met name schaatsen en wielrennen.

Een andere specialiteit van Gerrit is het maken van vogels

Gerrit heeft verder drie keer de echte Friesche Elfstedentocht uitgereden en gaat jaarlijks naar Oostenrijk om op de Weissensee te schaatsen. Dit heeft ertoe geleid dat Gerrit al jarenlang bronzen beelden maakt in opdracht van de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsbond). Tevens kreeg hij de eervolle opdracht om de oeuvreprijs te ontwerpen en te maken voor de twee beste Nederlandse schaatsers ooit, te weten Ireen Wüst en Sven Kramer. Deze werden door de KNSB aangeboden tijdens hun afscheid van de schaatssport in een overvol Thialf op 12 maart 2022.

Maar Gerrit is ook een fervent fietser en rijdt in zijn spaarzame vrije tijd dan ook erg graag een rondje door de mooie Veluwse bossen. Verder probeert hij jaarlijks een aantal dagen vrij te maken om te gaan fietsen in de Franse Alpen. Hij probeert de expressiviteit van sporters te vangen, waarbij het statische beeld als het ware gaat bewegen.

Het meest recente werk van Gerrit zijn de zogenaamde ‘zinky’ portretten. Dit zijn voorstellingen die met een plasmasnijder handmatig uit cortenstaal worden gesneden, met als achtergrond een verweerde zinken plaat. De objecten van de wielrenners zijn daar een voorbeeld van.

Gerrit heeft een beeldentuin thuis, exposeert frequent en werkt veel in opdracht.

Gerrit van Emous
Goorsteeg 23
3882 LE Putten
06 5369 7687
www.emous.nl
info@emous.eu