Gasten Atelierroute 2023

feb 26, 2020

De Atelierroute wordt in 2023 voor de 25ste keer gehouden. Daarom zijn er dit jaar extra veel gastkunstenaars, sommigen ook in hun eigen atelier. Zij zorgen voor nóg meer variatie in het kunstaanbod. Bij de editie 2023 kunt u de volgende gastkunstenaars aantreffen:

 

Teunie van Zelderen, keramiek

Mijn naam is Teunie van Zelderen. Sinds 1999 houd ik me hobbymatig bezig met keramiek. De eerste jaren heb ik les gehad van Be Klein in Ermelo, daarna samen met een kleine groep bij een vriendin die de beschikking heeft over een oven.

Het boetseren van vrouwenfiguren heeft mijn voorkeur.

In principe exposeer ik om de twee jaar in de Kunstkelder met de vrijetijdskunstenaars. Leuk om nu een uitnodiging te ontvangen van Jolette om het 25-jarig jubileum van de Atelierroute bij te wonen.

Teunie van Zelderen is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

 

Anne Ruth van Dompseler, schilderijen

Ik heb een passie voor dieren. Thuis ben ik dan ook veel te vinden tussen mijn beestjes. Terwijl mijn leeftijdsgenootjes vroeger op TV teletubbies keken, tekende ik dieren. Op mijn veertiende ontdekte ik het schilderen met acrylverf.
Ondanks dat ik het druk heb met mijn studie, probeer ik tijd vrij te maken om te schilderen. Ik ga er regelmatig op uit met mijn camera om dieren in mijn omgeving te fotograferen. Het is een hele uitdaging om goede foto’s te maken van dieren, omdat ze niet stilzitten. Aan de hand van mijn eigen foto’s maak ik dan een schilderij. Landbouwhuisdieren, met name Oudhollandse rassen zoals de blaarkop koe, vind ik het leukst om te schilderen. Het robuuste van deze dieren trekt mij aan.

Anne Ruth van Dompseler is gast bij Bertine van Dompseler, Oude Prinsenweg 5, Putten

 

 

 

Edwin Langendoen, natuur- en vogelfotografie

Mijn naam is Edwin Langendoen en ik ben van het prachtige bouwjaar 1973. Al vanaf mijn kindertijd heb ik bewondering voor de natuur en met name vogels. Nadat we als gezin verhuisd zijn naar Putten, werd ik steeds meer aangetrokken tot de vele soorten vogels die het bos rijk is. Via Putten mocht ik een aantal jaren wonen in de mooie stad Alkmaar. Vandaaruit werd het ‘vogelen’ gecombineerd met fotografie. Allereerst was de fotografie alleen bedoeld voor de waarneming, maar al snel ging dat over in vogelfotografie.

Nadat we weer waren teruggekeerd naar Putten, ben ik de vogelfotografie gaan combineren met natuurfotografie.
Bijna wekelijks probeer ik op pad te gaan om vogels te fotograferen. Het is een boeiende hobby, aangezien er verschillende aspecten een rol spelen bij het fotograferen van vogels. Een van de vereisten is dat je geduld moet hebben. Vogels zitten nooit stil en ze bewegen ook nog eens veel. Daarnaast geniet ik ook van de vogels om me heen en is de natuurbeleving voor mij naast het fotograferen van vogels ook belangrijk.
Meestal ben ik te vinden in de Polder Arkemheen (Putten/Nijkerk). Daarnaast reis ik ook graag en vogels heb je gelukkig nog overal ter wereld. Dus dat maakt vogelfotografie voor mij een aangename en mooie hobby.

Edwin Langendoen
www.ejl73.com

Edwin Langendoen is gast bij Sylvia van Roemburg, Heischoterweg 12, Putten.

 

Ellen van Veldhuisen, glaskunst

Helder als Glas is de naam van de glaswerkplaats van mij, Ellen van Veldhuisen.

Sinds ruim elf jaar hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met glas. Dat doe ik voornamelijk door middel van een brander. Dit wordt wel lampwork of flamework genoemd. In de vlam van een speciale brander wordt glas gesmolten en het gesmolten glas wordt rechtstreeks bewerkt tot bijvoorbeeld kralen, bollen en andere vormen, die ik vervolgens verwerk tot sieraden. Daarnaast maak ik kleine objecten zoals bollen, bloemetjes en beestjes. Ook glasblazen doe ik op kleine schaal. Ik maak dan bijvoorbeeld kleine flesjes of holle kralen.

Soms worden de vormen of objecten nog nabewerkt door het glas te zagen, slijpen en/of polijsten.

Waarom glas? Glas is een geweldig materiaal, glas glanst en sprankelt, glas maakt blij, zowel om naar te kijken als om mee te werken!

https://helderalsglas.nl/

Ellen van Veldhuisen is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

Jelmer van Emous, schilderijen, tekeningen

Door een jeugd omringd met kunst ben ik aan het tekenen geslagen en zo recentelijk van houtskool, via pastel en waterverf, bij acrylverf terechtgekomen. Schilderen is naar mijn mening per definitie een proces van abstraheren, dus ben ik geïnteresseerd in het figuratieve, van het impressionisme tot het expressionisme en alles daartussen. Voor mij is het dus een kwestie van interpretatie en observatie van onze leefwereld, waarbij de schilderwijze niet onzichtbaar hoeft te blijven. Sinds kort richt ik me ook met verve op het schilderen in opdracht, waar het mij gaat om de compromissen en dialogen die daarbij tot stand komen.

Jelmer van Emous is gast bij Riekje Luitjes, Veenhuizerveldweg 30, Putten.

 

 

 

 

Lieke Koster, schilderijen

Met ons zelfgemaakte huisje op wielen, volgeladen met papier en verf, dwalen m´n man en ik door Europa! We proberen intentioneel te leven en zijn altijd op zoek naar inspiratie, community, nieuwe manieren van duurzaam leven en dat klein-mens-in-grootse-natuur gevoel.

Ik ben zelfstandig kunstenaar en schilder ons kostje bij elkaar van waar we dan ook geparkeerd staan. Schilderen is zo goed als een tweede taal voor me: het verbindt me met mezelf en de wereld om me heen. Iets maken van niets vind ik magisch en dat is waarschijnlijk waarom ik al van jongs af aan het liefst aan het creëren ben. Mijn werken spreken van verwondering en verbinding en geven het gevoel dat de tijd even stilstaat. Ik schilder figuratief en werk met losse toetsen olieverf of gouache, maak snelle schetsen met inkt en experimenteer soms met borduurgaren.

www.liekekoster.com en instagram.com/lieke_koster

Lieke Koster is gast bij Machalien Ringelberg, Telgterweg 24, Putten.

 

 

Ellie Klompenhouwer, keramiek

Ellie Klompenhouwer maakt al jaren keramiek.

Ze werkt nu voornamelijk bij de Open Ateliergroep van kreatieviteitscentrum de Brink in Nijkerk.

Altijd verrassend: de werking van klei met glazuur en pigment.

 

Ellie Klompenhouwer is gast bij Mary Plantenga, Telgterweg 17, Putten.

 

 

 

 

Suze Termaat, textielkunst

Suze Termaat werkt met verschillende textiele materialen. De mogelijkheden daarvan zijn eindeloos.  Met stof en/of gecombineerd met een weefwerk maakt ze een abstracte weergave van een beeld waarbij ze intuïtief werkt.
De schoonheid van de diversiteit; soms is het meer en soms juist minder.

Onze keuzes in het leven, de hobbels en de bobbels die we nemen, het vergankelijke daarvan. Met de transparantie en de gelaagdheid in het werk verbeeldt ze: wat zit er nog meer achter, verder willen kijken en ontdekken.

www.suzetermaat.nl ;   www.suzetermaat.exto.nl

Suze Termaat is gast bij Mary Plantenga, Telgterweg 17, Putten.

 

 

Alette ter Borg, hoeden

Ik heb altijd gehouden van werken met textiele materialen, zoals wol, zijde of katoen voor onder meer kleding.

Maar hoeden maken biedt veel mogelijkheden voor creativiteit en techniek en blijft mijn passie.

 

Alette ter Borg is gast bij Mary Plantenga, Telgterweg 17, Putten.

 

 

 

 

 

Paul Hoenderdos, beeldhouwer

Paul Hoenderdos is in 2000 bewust met steen bezig gegaan. De laatste 10 jaren heeft hij zich verder bekwaamd in het bewerken van harde steensoorten, zoals serpentijn, Belgisch hardsteen en vooral diverse marmersoorten.

Hij maakt abstracte beelden met meest organische vormen. In sommige gevallen kan zijn werk als conceptueel worden beschouwd.

Zijn beelden zijn te bezichtigen op diverse expo-locaties of bij hem thuis in Harderwijk.

Contact:
M.: 0653 187095;
E.: paul.hoenderdos@centauri.nl
W: www.centauri.nl
Fb: Paul Hoenderdos

 

Paul Hoenderdos is gast bij Mary Plantenga, Telgterweg 17, Putten.

 

 

 

Corrie Bos, keramiek

Handvormen van met name vazen is voor mij ware ontspanning. Bij mij gaat het vooral om het proces; tot rust komen met de handen in de klei. Het is een mooi tegenwicht voor mijn werk als psychiatrisch verpleegkundige. Ik heb een voorliefde voor ronde vormen waarbij ik neig naar eenvoud en rust, zonder opsmuk, aards. Heerlijk dat ik de kans kreeg in oktober 2021 om een atelier te huren in de oude school aan de Veenhuizerveldweg. Dit stimuleert mij om me verder te ontwikkelen in keramiek. Er is nog zoveel te ontdekken! Als gast laat ik graag mijn werkplek zien. Welkom!

 

Corrie Bos is gast in school Veenhuizerveld, Veenhuizerveldweg 30, Putten.