Gasten Atelierroute 2023

feb 26, 2020

De Atelierroute wordt in 2023 voor de 25ste keer gehouden. Daarom zijn er dit jaar extra veel gastkunstenaars, sommigen ook in hun eigen atelier. Zij zorgen voor nóg meer variatie in het kunstaanbod. Bij de editie 2023 kunt u de volgende gastkunstenaars aantreffen:

 

Teunie van Zelderen, keramiek

Mijn naam is Teunie van Zelderen. Sinds 1999 houd ik me hobbymatig bezig met keramiek. De eerste jaren heb ik les gehad van Be Klein in Ermelo, daarna samen met een kleine groep bij een vriendin die de beschikking heeft over een oven.

Het boetseren van vrouwenfiguren heeft mijn voorkeur.

In principe exposeer ik om de twee jaar in de Kunstkelder met de vrijetijdskunstenaars. Leuk om nu een uitnodiging te ontvangen van Jolette om het 25-jarig jubileum van de Atelierroute bij te wonen.

Teunie van Zelderen is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

René Boons, schilderijen

René (Tilburg, 1959) wist het op jonge leeftijd al zeker, hij zou boer worden. Na een bezoek aan familie met een boerderij in Overijssel was hij meteen verkocht en het leven op het platteland tussen de landbouwhuisdieren zou zijn toekomst worden.
Na de middelbare school werd het wel de Agrarische Hogeschool, maar het runnen van een agrarisch bedrijf lag niet in het verschiet.
Van jongs af aan was René al geïnteresseerd in tekenen en kunst in het algemeen. Het natekenen van leraren op de middelbare school was een prettige manier om de lessen door te komen. Hoewel hij met deze voorliefde tientallen jaren niets deed, kwamen in 2003 de kunstkriebels weer flink opborrelen. Na een bezoek aan het atelier van een kunstenares en het volgen van enkele workshops bij haar, is René op bescheiden schaal begonnen met het maken van schilderijen in acryl- en olieverf. In deze kunstvorm heeft hij zich vervolgens autodidactisch gevormd.
Koeien, varkens, geiten en andere landbouwdieren waren in het begin de inspiratiebron voor het figuratief schilderen, later is dat uitgebreid met andere dieren en landschappen. Het dagelijks werk in de agrarische sector brengt hem nog regelmatig in contact met allerhande boerenbedrijven, waardoor landbouwhuisdieren een vaste bron van inspiratie blijven. Naast het figuratieve werk, met oog voor detail, heeft de abstracte kunst ook zijn grote interesse.

Contact:
T: 06 239 439 22
E: r.boons@icloud.com
W: www.reneboons.nl
Rene Boons is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

Roanne ten Napel, tekeningen

Zo lang als ik me kan herinneren teken en schrijf ik al. Als klein kind keek ik om me heen en dacht ik na over hoe ik alles zo eenvoudig mogelijk in beeld kon brengen.

Door de jaren heen heb ik me ook beziggehouden met animatie en videogames en haalde daar ook veel inspiratie uit.

Bijna alles wat ik teken is aanvullend op de verhalen die ik schrijf. Al bijna 7 jaar schrijf ik aan een verhaal in een zelfgemaakte wereld met een grote focus op de karakters die daar leven; die teken ik dan ook het meest. Ook al verbaast het me nog altijd hoe lastig schrijven is, ik doe niets liever.

Roanne ten Napel is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten.

 

 

 

Marjan Heijmans, glassculpturen

Mijn naam is Marjan Heijmans uit Putten.  Al sinds 1996 ben ik met kunst bezig. Ik heb aan de Hoge School voor Beeldende Kunst in Arnhem een opleiding gevolgd voor twee- en drie dimensionale  kunst. Vervolgens heb ik vijf jaar gestudeerd aan het Instituut voor Kunst en Ambacht te Mechelen, België. Daar heb ik mij verdiept in het glas. Bij deze Atelierroute laat ik alleen glassculpturen zien.

 

Marjan Heijman is gast bij Jolette van Eijden, Beekweg 3, Putten

 

 

 

 

Mathilde Langeveld, schilderijen

Mijn naam is Mathilde Langeveld en ik woon in Ermelo.
Kunst, schoonheid en verwondering zijn altijd belangrijk voor mij geweest. Ik heb jaren voornamelijk intuïtief geschilderd, vooral ervarings- en gevoelsgericht.
Sinds 2018 volg ik de cursus impressionistisch schilderen bij Machalien Ringelberg. Daar oefende ik mij in het kijken naar licht, schaduw en toonwaarden. Ik vind het belangrijk dat ook het gevoel en de sfeer die een schilderij oproept, klopt met wat ik weergeef. Tijdens het schilderproces verander ik daarom vaak iets aan de kleur of de compositie van hetgeen ik zie. Al verkennend en experimenterend krijgen mijn schilderijen dan een gelaagdheid die bij mij past.

Dit wordt de eerste keer dat ik met mijn werk naar buiten treed.
Dat doe ik bij Machalien aan de Telgterweg 24 in Putten

 

 

 

Ria Grift, keramiek

Al zo’n 25 jaar wroet ik met mijn handen in de klei… en nog steeds vind ik het een fascinerende bezigheid.
In mijn atelier zijn we wekelijks bezig met een bestaande groep.
Heel inspirerend en gezellig.

Voor het 25-jarig jubileum van de Atelierroute wil ik graag mijn bijdrage leveren.
Samen met Jantine van den Ham (schilderijen) gaan we ervoor zorgen dat het de moeite waard is om een kijkje te nemen bij:

Ria Grift heeft haar atelier aan de Husselsesteeg 29 in Putten.

 

 

 

 

 

 

 

Jantine van den Ham, schilderijen

Mijn naam is Jantine van den Ham en ik woon al mijn hele leven in Putten.
Ik ben graag creatief bezig en dan vooral met interieur.
Schilderen doe ik al zo’n 15 jaar.
Mijn werk is abstract en te herkennen aan de rustige aardetinten.

Tijdens de atelierroute is mijn werk te bekijken aan de Husselsesteeg 29.

 

 

 

 

 

Henriëtte Houtsma, fotografie en schilderijen

“All roads lead to where I am”  (deze quote kreeg ik van een dierbare vriendin)

Jarenlang heb ik gewerkt als fotograaf, prachtige mensen ontmoet, vele exposities gehad, mooie publicaties, en fraaie prijzen. Ik wil mijzelf graag verder ontwikkelen en ben zo’n tien jaar geleden voor het eerst gaan schilderen. Na vele cursussen en een paar jaar kunstacademie heb ik de smaak helemaal te pakken en momenteel ben ik vaak te vinden in mijn knusse atelier aan huis. Mijn schilderwerk kenmerkt zich door sprekende kleuren en luchtige onderwerpen. Kunst met een knipoog, daar hou ik van.

Website : www.photovota.nl
Henriëtte Houtsma-van Donkersgoed
Weverstraat 7
3881 BJ Putten

Mijn atelier is aan huis en ik doe iedere dag van de Atelierroute mee.

 

Astrid Krauts, schilderijen

Mijn naam is Astrid Krauts en ik woon zo’n 25 jaar in Putten. Al heel wat jaren schilder en teken ik voor mijn plezier. Later ben ik meerdere jaren lessen gaan volgen bij diverse opleidingen en docenten en nog steeds vind ik het ook heerlijk om mijn eigen ontdekkingsweg te volgen. Ik kan er zoveel van mijzelf in kwijt, wat ik niet zou willen missen. Bij voorkeur schilder ik met verbeeldingskracht of intuïtief en naar hartenlust. Komend najaar hoop ik in Putten zelf ook weer een cursus ‘Verbeelding naar HARTenlust’ te kunnen geven.

Regelmatig exposeerde ik met mijn eigen werken in de Achterhoek, waar ik ben opgegroeid, en in de regio Putten/Nijkerk/Amersfoort. Zo heb ik in Putten bijvoorbeeld geëxposeerd bij Stroud, mocht ik meerdere keren als hoofdexposant mijn werken tentoonstellen bij de Praktijk voor Tandheelkunde aan de Kelnarijstraat 20 en was ik enkele keren deelnemer aan de expositie voor Vrijetijdskunstenaars in de Kunstkelder in het Gemeentehuis.

Graag neem ik dit jaar eenmalig deel aan de jubileumeditie van de Atelierroute en dat doe ik bij Jan en mij thuis aan de Lupinehof 15 te Putten. Je bent bij ons van harte welkom. Heel graag exposeer ik dit weekend samen met Wilma Scheffer.

 

 

 

Wilma Scheffer, beelden

Mijn naam is Wilma Scheffer. In 2011 heb ik de opleiding Kreatieve Handvaardigheid bij de Stichting Voor Ontwikkeling van Beeldende Kunsten (VOBK) in Amsterdam afgerond.
Daarna heb ik met vallen en opstaan mijn eigen stijl ontwikkeld.
Ik maak objecten in steen. Soms gebruik ik ook andere materialen, zoals hout, metaaldraad en zilveren voorwerpen.
Mijn beeldjes zijn niet-figuratief, golvend en in beweging.
Inspiratie haal ik uit de natuur in Putten en op Texel.
Bij de Atelierroute zullen uitsluitend beeldjes in steen te zien zijn.

Ik exposeer samen met Astrid Krauts aan de Lupinehof 15, Putten.

 

 

 

 

 

 

Loes Veldhuizen, beelden

Mijn naam is Loes Veldhuizen en ik woon al 34 jaar in Putten. Zo’n 20 jaar geleden begonnen met boetseren. Een schot in de roos. Vroeger een aantal jaren pottenbakken gedaan (geen draaischijf).

Voor pottenbakken heb ik les gehad van Marianna Franken en Walda Mees was mijn lerares boetseren. Bij haar heb ik ook een aantal keren Raku gestookt.

Het liefst maak ik vrouwfiguren en dierfiguren en soms komt mijn inspiratie van schilderijen van Picasso.

Jullie zijn van harte welkom bij mij thuis:  Burgemeester Vermeerlaan 8.

 

 

 

 

 

Jetty Grift, schilderijen

Mijn naam is Jetty Grift en ik ben met een cursus schilderen begonnen in 2019. Door het werken met verschillende materialen en het maken van vormen ging ik de kunst ervan inzien.

Het maken en schilderen van collages en het schilderen van landschappen en abstracte kunst past mij en geeft mij een goed gevoel.

Tijdens de Atelierroute is mijn werk te bekijken aan de Schovenhorsterveldweg 3 in Putten.

 

 

 

 

Anne Ruth van Dompseler, schilderijen

Ik heb een passie voor dieren. Thuis ben ik dan ook veel te vinden tussen mijn beestjes. Terwijl mijn leeftijdsgenootjes vroeger op TV teletubbies keken, tekende ik dieren. Op mijn veertiende ontdekte ik het schilderen met acrylverf.
Ondanks dat ik het druk heb met mijn studie, probeer ik tijd vrij te maken om te schilderen. Ik ga er regelmatig op uit met mijn camera om dieren in mijn omgeving te fotograferen. Het is een hele uitdaging om goede foto’s te maken van dieren, omdat ze niet stilzitten. Aan de hand van mijn eigen foto’s maak ik dan een schilderij. Landbouwhuisdieren, met name Oudhollandse rassen zoals de blaarkop koe, vind ik het leukst om te schilderen. Het robuuste van deze dieren trekt mij aan.

Anne Ruth van Dompseler is gast bij Bertine van Dompseler, Oude Prinsenweg 5, Putten.
Dit atelier is op zondag gesloten.

 

Gerrit van Emous, beeldenmaker


Gerrit heeft deelgenomen aan de eerste 20 edities van de Atelierroute, maar is daarna gestopt omdat het steeds lastiger te combineren was met zijn drukke baan.
Maar het zilveren jubileum wil Gerrit graag weer “acte de présence” geven, samen met zijn zoon Jelmer, die inmiddels ruim een jaar met grote drive aan het schilderen is.
Gerrit maakt beelden van staal en brons, exposeert frequent in het hele land en is al jaren hofleverancier van bronzen trofeeën voor de KNSB. Daarin komen de beide passies van Gerrit heel mooi samen (schaatsen en beelden maken).
Momenteel werkt Gerrit veel in opdracht en brengt derhalve veel tijd in zijn atelier door.

 

Tijdens de Atelierroute is werk van Gerrit en Jelmer te zien op hun eigen locatie aan de Goorsteeg 23, 3882 LE Putten.
Dit atelier is op zondag gesloten.
www.emous.nl

 

Jelmer van Emous, schilderijen, tekeningen


Door een jeugd omringd met kunst ben ik aan het tekenen geslagen en zo recentelijk van houtskool, via pastel en waterverf, bij acrylverf en olieverf terechtgekomen.
Schilderen is naar mijn mening per definitie een proces van abstraheren (een schilderij is nooit het ‘ding’ zelf), dus ben ik geïnteresseerd in het figuratieve, van het impressionisme tot het expressionisme en alles daartussen. Voor mij is het dus een kwestie van observatie en interpretatie van onze gedeelde leefwereld; een dialoog, geen monoloog. Hieruit vloeit mijns inziens dus een zekere verbintenis met de wereld, waar ik iets van hoop over te brengen. Het licht staat centraal, aangezien het licht vormen en kleuren kenbaar maken aan het oog. In de uitwerking hiervan hoeft de schilderwijze niet onzichtbaar te blijven. Meer dan alleen kijken naar het nu, kijk ik ook graag naar hoe andere grote schilders keken. Ik voel me dan ook bijna verplicht me te verdiepen in hoe ‘voorgangers’ hun werelden representeerden.

Jelmer van Emous heeft zijn atelier aan de Goorsteeg 23, Putten.
Dit atelier is op zondag gesloten.

 

 

 

 

Carla te Kloese, beelden

Mijn naam is Carla te Kloese-van Oevelen. Sinds 2015 woon ik in Putten. Alweer meer dan 10 jaar geleden ben ik begonnen met beeldhouwen. Ik kan wel zeggen dat ik hiermee een heel leuke hobby heb gevonden. Van verschillende soorten steen een mooi beeld maken, vind ik een spannende uitdaging. In de zomer van 2018 heb ik een halfjaar in de theetuin van ’t Veenhuusje mogen exposeren. Dat was een geweldige ervaring. Daar heb ik ook veel beelden (groot en klein) mogen verkopen. Inmiddels doe ik iets rustiger aan, maar dit jubileumjaar doe ik graag nog een keer mee met de Atelierroute Putten.

Mijn atelier is te vinden aan de Gervenseweg 23 in Putten.

Madelon Weinberger

feb 25, 2018

Madelon laat zich leiden door de stroom van het leven en haar innerlijk.
Van daaruit ontstaan de kunstwerken.
Zij schildert met acryl, acryl met daarin kristallen, aboriginal art, aquarel, tekenen met kleurpotlood of houtskool / pastel.
Figuratief en intuïtief wisselen elkaar af. Deze wisseling zorgt voor een diversiteit van haar kunstwerken.

Mary Oskam-Plantenga

nov 22, 2012

Vanwege mijn voorliefde voor tekenen heb ik aan de ABK in Arnhem Modetekenen en Modevormgeving gedaan. Later kwam ik via de Vrije Akademie in Nunspeet met de grafiek in aanraking en daarna bij ’t Klooster in Harderwijk met het portretschilderen met olieverf. Het is moeilijk om maar met één discipline bezig te zijn!  Inspiratie voor de etsen en schilderijen haal ik uit mijn directe omgeving in het buitengebied van Putten. Vooral landbouwhuisdieren en oude gebouwen zijn gewillige onderwerpen. Fijn is het maken van portretten. Dit is geen gemakkelijk werk, maar geeft wederzijds veel voldoening. Soms maak ik portretten van overleden dierbaren. Dat is eigenlijk het mooiste wat er is. In mijn atelier aan de Telgterweg geef ik ook workshops naar wens.

www.ateliermary.nl

email: maryplantenga@gmail.com

(Mary doet in 2021 niet mee met de Atelierroute)

Marijke Sondorp

nov 22, 2012

Dikke en dunne lijnen, stippen en streepjes, ze zorgen samen voor wonderlijke tekeningen. Marijke Sondorp werkt met veel fantasie. Soms start zij haar werk vanuit de realiteit, maar al werkende gebeuren er allerlei dingen, waardoor het oorspronkelijke beeld ver te zoeken is. Zij vindt het belangrijk dat de kijker in haar werk kan wegdromen, zijn eigen verhaal kan maken.  De vraag ‘Wat bedoelt de kunstenaar?’ vindt zij er niet toe doen.

Website