Madelon Weinberger

feb 25, 2018

Madelon laat zich leiden door de stroom van het leven en haar innerlijk.
Van daaruit ontstaan de kunstwerken.
Zij schildert met acryl, acryl met daarin kristallen, aboriginal art, aquarel, tekenen met kleurpotlood of houtskool / pastel.
Figuratief en intuïtief wisselen elkaar af. Deze wisseling zorgt voor een diversiteit van haar kunstwerken.

Mary Oskam-Plantenga

nov 22, 2012

Vanwege mijn voorliefde voor tekenen heb ik aan de ABK in Arnhem Modetekenen en Modevormgeving gedaan. Later kwam ik via de Vrije Akademie in Nunspeet met de grafiek in aanraking en daarna bij ’t Klooster in Harderwijk met het portretschilderen met olieverf. Het is moeilijk om maar met één discipline bezig te zijn!  Inspiratie voor de etsen en schilderijen haal ik uit mijn directe omgeving in het buitengebied van Putten. Vooral landbouwhuisdieren en oude gebouwen zijn gewillige onderwerpen. Fijn is het maken van portretten. Dit is geen gemakkelijk werk, maar geeft wederzijds veel voldoening. Soms maak ik portretten van overleden dierbaren. Dat is eigenlijk het mooiste wat er is. In mijn atelier aan de Telgterweg geef ik ook workshops naar wens.

www.ateliermary.nl

email: maryplantenga@gmail.com

(Mary doet in 2021 niet mee met de Atelierroute)

Marijke Sondorp

nov 22, 2012

Dikke en dunne lijnen, stippen en streepjes, ze zorgen samen voor wonderlijke tekeningen. Marijke Sondorp werkt met veel fantasie. Soms start zij haar werk vanuit de realiteit, maar al werkende gebeuren er allerlei dingen, waardoor het oorspronkelijke beeld ver te zoeken is. Zij vindt het belangrijk dat de kijker in haar werk kan wegdromen, zijn eigen verhaal kan maken.  De vraag ‘Wat bedoelt de kunstenaar?’ vindt zij er niet toe doen.

Website