Bron: de Stentor

In dertien ateliers in Putten is van 8 tot en met 11 juni werk te zien van negentien kunstenaars tijdens de negende Atelierroute Putten. Van de route maakt daarnaast de kunstkelder van het gemeentehuis in Putten deel uit. De opening vindt hier donderdag 8 juni om acht uur plaats. Thema is dit jaar ‘Draagbaar’. De deelnemers tonen tijdens de opening hun ‘Draagbaar’ kunstwerken op de catwalk, waarna aansluitend met deze kunstwerken de thema-expositie in de kunstkelder wordt gecompleteerd. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tot en met zaterdag 24 juni.
Aan de Bruno Fabriciusstraat 9 is werk te zien van Mayella Geskus. Marja Benschop exposeert in haar atelier aan de Abdickhofstraat 20, Rients Wietsma aan de Molenstraat 23 (zondag gesloten). Aan de Harderwijkerstraat 61 is werk te zien van Ellie Klompenhouwer, aan de Drieseweg 23a van Margriet Vriend en aan de Postweg 21 van Lidy van Oosterom.

Alette ter Borg en Mery Binnerts exposeren gezamenlijk in het atelier aan de Garderenseweg 34. In het Trefpunt aan de Garderenseweg 62 is werk te zien van Jan Mastenbroek (bodypainting), Marcin Fronczak en Rudy Simon. Marjan Heijmans heeft een solo-expositie aan de Jac. Catsstraat 11. In het koetshuis van Groot Spriel aan de Garderenseweg 146 is werk te bekijken van Annelies Jansen, Ine Pleiter en Mary Oskam-Plantega.

De laatste drie kunstenaars, Gerrit van Emous, Wim Filius en Rietje Luitjes exposeren in het atelier aan de Goorsteeg 23. Dit atelier is op zondag gesloten. Alle negentien kunstenaars zijn tijdens de atelierroute aan het werk in de betreffende ateliers.

In de kunstkelder is ook werk te zien van Hilda van de Steeg en Suzanne Messet. Zij zijn echter niet zelf aan het werk.

De ateliers zijn vrijdag 9 juni geopend van één tot negen uur, zaterdag 10 juni van elf tot vijf uur en zondag van twaalf tot vijf uur. De kunstkelder is vrijdag 9 juni geopend van één tot negen uur, zaterdag van elf uur tot half vijf en is zondag gesloten. Na de atelierroute is de kunstkelder geopend dinsdag, donderdag en vrijdag van twee uur tot half vijf en woensdag en zaterdag van tien uur tot half één.