Op 29 november was de boekpresentatie van het boek ‘Sterven en herboren worden in liefde’
In dit boek van Froukje Kootstra staan 21 persoonlijke verhalen van mensen die een bijna-doodervaring (bde) hebben gehad.
Wat gebeurt er als je doodgaat?
Eén ding is zeker: dit heeft een behoorlijke impact gehad op hun leven.
Mensen die een bijna-doodervaring (bde) hebben meegemaakt, dragen deze ervaring als hun grootste schat (en soms ook handicap) met zich mee.
De ervaring is verankerd in hun ziel en het voelt meestal als een worsteling om zo’n grote, verhelderende en verlichte ervaring een plekje te geven in dit beperkte en verdichte aardse leven.
Dit boek maakt een beladen onderwerp bespreekbaar. De zeer diverse en aangrijpende (levens)verhalen raken tot in de kern. De mensen die hun ervaring hebben gedeeld in dit boek zijn niet gek of op zoek naar aandacht.
Het zijn willekeurige en doodgewone mensen die iets uitzonderlijks hebben meegemaakt en een belangrijke boodschap willen uitdragen. Er is zoveel méér dan dit leven op aarde. Met het verstand valt dit niet te vatten en in woorden valt dit niet te beschrijven. Je kunt het echter wel voelen, ‘weten’, en herinneren. De verhalen die je leest in dit boek brengen je in verbinding met die herinnering en het innerlijk ‘weten’.
Het licht en de onvoorwaardelijke liefde welke ervaren wordt is de rode draad die door alle verhalen loopt.
Het verhaal van Ed Gerritsen (deelnemer van Atelierroute Putten) alsmede zijn vijf schilderijen welke dit verhaal beeldend vertellen zijn in dit boek opgenomen.